Govardhana puja

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat!
Minden dicsőséget Srila Prabupadanak!

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy idén ismét esélyünk van együtt ünnepelni a csodalatos Govardhana puját.

A fesztivál időpontja: 2021. november 07. (vasárnap)

A regisztráció már megnyłlt; az alábbi linken elérhető:
https://navavrajadhama.hu/hu/regisztracio

A regisztráció határideje: 2021. október 30. 12:00 óra.

Hosszú idő után ismét lehetőségetek nyílt arra, hogy az odaadásotokat édesség formájában elhozzátok Sri Govardhana-lalnak.
Szeretném kérni, hogy nagyon körültekintően készítsétek el az édességeket.
Az eddigi feltételeken kívül (pujatiszta konyha, pujatiszta személy, tűz fölött csak brahmana, adott nyersanyagok felhasználása) FONTOS, hogy csak egészséges személy készítsen édességet, ha mód van rá maszkban.

Nem a mennyiség számít, hanem a minőség és az odaadás. Inkább legyen mennyiségben kevesebb, de minőségben több. Idén legyen az alapanyag, a forma, a szín és az odaadás gazdagabb.

A programról később küldök információt.

Várok mindenkit sok szeretettel!

szolgátok
Syamajiu dasi

 

 

Egy kis ízelítő a korábbi fesztiválok nektárcseppjeiből:

2019: "A Govardhana-puja nemzeti fesztivál volt, melyre Magyarország minden tájáról érkeztek bhakták. Az idén – a szokatlanul kellemes őszi időjárásnak köszönhetően – nem a templomszobában ajánlottuk fel Govardhana Lálnak az édes és sós preparációkat, hanem azon a szent helyen Új-Vraja-dhamában, ahol a kedvtelés valójában zajlik. Govardhana Lált hatalmas kirtanát tartó lelkes bhakták hosszú sora kísérte ki a felajánlás helyszínére. De a bhoga felajánlása csak egy volt a kiemelkedő események sorában a fesztivál napján, hiszen láthattuk Giriraja abhiseka-ceremóniáját, s a tehenészetbe is elkísértük Govardhana Lált, ahol a teheneket is imádatban részesítettük. Különösen örültünk, hogy egy pár – akik áprilisban voltak önkéntes munkán nálunk – szintén eljött a fesztiválra. Az áprilisban itt töltött időszak alatt kerültek először kapcsolatba a mozgalommal, ami olyan nagy hatást tett rájuk, hogy eljöttek a mostani fesztiválra."

2018: "Govardhana-puja előtti héten valójában nemcsak itt, hanem az egész országban lázasan készülődnek a bhakták, a budapesti és a vidéki központokban egyaránt, hogy ők is minél több felajánlást hozhassanak Girirajának! Az idén 1920 kilogramm ételt ajánlottunk fel Neki, amelyből kicsit több mint 1000 kiló készült itt, Krisna-völgyben, a többi pedig a távol élő bhakták odaadó felajánlása volt Govardhana Lálnak. Mosolyából ítélve nagyon elégedett volt az ajánlattal! Ezenkívül persze abhisekát is ajánlottunk Neki, valamint az aznapi program jó része a tehenészetben zajlott, ahol Radha-Syama kedvenceit, a teheneket imádtuk. Ilyenkor, a program előtti napokban a bhakták minden évben kitisztítják a gosalát, majd egy szép oltárt készítenek Govardhana Lálnak, ahová szintén édességekkel várják Őt, és sok-sok csapátit sütnek a teheneknek. Giridhárinak pedig a helyi Govardhana-hegynél tartottuk az aratit, s lelkes kirtana közepette ott jártuk körbe Govardhana Lált is."