Időjárás

                                                                                                                                                                                                                

Krisna-völgy időjárása kétségkívül nem unalmas!

Magyarország a Kárpát-medencében fekszik, mely egyrészt védelmet, másrészt elszigeteltséget biztosít. Az éghajlat mérsékelt kontinentális, melyet három fő tényező befolyásol: a kelet-európai kontinentális, a nyugat-európai óceáni és a mediterrán hatás. Emiatt az időjárás az ország egész területén változékony.

Elég jelentős a hőmérséklet-különbség a négy évszak között. Általában január hónap a leghidegebb, míg a legforróbb hónapok július és augusztus. A napi hőmérséklet-ingadozás is magas. Az évi átlag-hőmérséklet körülbelül 12°C: a maximum +38°C, a minimum pedig -10 °C körül mozog.

A nyarak forróak és szárazak. 2011-ben a legmelebb nap július 10-én volt, mikor 39.1 °C-ot mértek. Ugyanakkor bármikor számítani lehet hirtelen záporokra vagy heves zivatarokra, melyek során több mint 100 km/órás szél új és 30-50 mm csapadék hullik le pár óra leforgása alatt. Ez nyaranta gyakran előfordul.

Az évi átlagos csapadék-mennyiség 665 mm, mely főleg két évszakban hullik: kora nyáron és ősszel; s két szárazabb időszak jellemző: tél közepe és a kora ősz.

Tekintettel a változékony időjárásra, ajánlatos megfelelő ruházatot hozva érkezni.

A napi időjárás alakulásáról a következő web-oldalakon kaphatnak tájékoztatást:

http://www.met.hu/omsz.php  - Magyarország időjárása

http://koponyeg.hu/t/Somogyvámos -Somogyvámos időjárása