Nrsimha Caturdasi és SRS vyasa puja

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat!
Minden dicsőséget Srila Prabhupadanak!

2019. május 18-án (szombaton) ünnepeljük Nrsimha Caturdasit Krisna-völgyben.
 

Bahir nrsimho hrdaye nrsimhah:

„Bárcsak az Úr Nrsimhadeva a szívembe ülne, és elpusztítaná minden rossz tulajdonságomat! Bárcsak megtisztulna az elmém, hogy békésen imádhassam az Urat, és békét hozhassak az egész világra (SB 5.18.9. Magyarázat).

    

Másnap 2019. május 19-én (vasárnap) pedig szeretett lelki tanítómesterünk Srila Sivarama Swami vyasa-puja ünnepségére kerül sor.

     

„Az ember a lelki tanítómester kegyéből kapja meg Krsna áldását. A lelki tanítómester kegye nélkül az ember egyáltalán nem tud fejlődni. Mindig emlékeznem kell hát a lelki tanítómesterre, és a dicsőségét kell zengnem. Naponta legalább háromszor tiszteletteljes hódolatomat kell ajánlanom lelki tanítómesterem lótuszlábainak.” (Sri Sri Gurv-astaka utolsó vers)

Alázatosan arra kérnélek Benneteket, gondoljátok át valóban szüksége van-e Maharajanak arra az ajándékra, amit szántok Neki, vagy jobban örülne az adománynak, amit Ő az általa legmegfelelőbbnek tartott módon tudna használni Rádha Syámasundara szolgálatában!

Mind az adományokat, mind az ajándékokat Részére én fogom gyűjteni.

A programok helyszíne a reggeli kirtan kivételével a sátorban lesz.

Regisztráció és díjak

Idén is az összes nemzeti fesztiválra a belépő ingyenes lesz. Szeretnélek azonban kérni Benneteket, hogy járuljatok hozzá a fesztivál sikeres lebonyolításához szolgálatokkal, illetve belépéskor a regisztrációnál adománnyal.

A prasadam díja 2.000,- Ft/fő/lakoma. Azért, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű prasadamot tudjunk felajánlani Nektek, kérlek Benneteket, hogy ha eljöttök valamelyik, vagy mindkét fesztiválra regisztráljatok a navavrajadhama.hu weboldalon – Rendezvények / Regisztráció.

A regisztráció okos telefonon is működik. A regisztráció kötelező és a mai nappal megnyílt! Amennyiben valaki nem regisztrál május 6-ig, úgy számukra a prasadam 5000,- Ft/fő/lakoma lesz. Kérlek, segítsétek a szervezést azzal, hogy a megfelelő időig és a megfelelő módon (mindenkit külön) regisztráltok.

Vendégek

A fesztivál kiemelt vendégei lesznek:

Srila Bhakti Brnga Govinda Swami Maharaja
Srila Niranjana Swami Maharaja
Revati Raman prabhu és felesége
Madhava prabhu

Ajánljunk együtt Radhe-Syamanak, Laksmi Nrsimhadevanak egy nagy-nagy fesztivált, sok kirtannal, dicsőítéssel.

Nélkületek azonban ezt nem tudjuk megtenni, gyertek el, mindenkit sok szeretettel várunk.

Szolgátok:
Syamajiu dasi

ui: Kérlek, tegyétek ezeket az információkat minél több bhakta számára hozzáférhetővé!

Egy kis ízelítő a 2019-es fesztivál nektárcseppjeiből:

"Az idei két fesztivál Sivarama Swami 70. születésnapja alkalmából még különlegesebb volt. Sok vendég bhakta érkezett a világ minden tájáról, s mintegy 750-en vettünk részt a kétnapos rendezvényen! Kiemelt vendégeink, Őszentsége Bhakti Bhringa Govinda Maharaja, Őszentsége Niranjana Maharaja, Őkegyelme Adikarta Prabhu és Őkegyelme Madhava Prabhu kegyéből rengeteg nektárban volt részünk. A fesztivál egyik legemlékezetesebb része az volt, amikor az idős bhakták egymás mellett ülve hallgatták Sivarama Maharaja Vyasa-puja-beszédét, majd ők is szóltak néhány szót Maharajáról, és megosztották vele kapcsolatos emlékeiket. Könnybe lábadt szemmel hallgattuk őket, amint bepillantást engedtek a vaisnava-együttlét különleges voltába, s a Maharajával való szeretetteljes kapcsolatukba."